#20 * Zelfverzekerd baden in het hier & nu *

Human Designnaam: Poort van het Nu 
I Tjing-naam: Contemplatie
Trefwoorden: bezinning, het huidige moment, zelfverzekerd zijn
Centrum: Keel – wat staat voor communicatie in woord en daad, manifestatie, contact met de wereld buiten jouzelf, het is een uitlaatklep voor energie en expressie.
Deze individuele energie is voelbaar voor iedereen in de periode van 21 tot 26 mei

Met deze energie heb je de gave om letterlijk te ‘BADEN’ IN  HET HIER EN NU, in het huidige moment. Je hebt het vermogen het verleden achter je en de toekomst voor je te laten en volledig en zelfverzekerd op te gaan in het hier en nu, zonder oordeel, zonder doel, zonder agenda, áls je verstand tenminste niet de meester is in je leven. 

Jij zet jouw bewustzijn met de juiste timing om in de juiste actie, die jou en anderen kracht kan geven.

In de optimale uitdrukking van deze energie heb jij het vermogen om op je intuïtie te vertrouwen, om te weten wat er moet worden gedaan, welke mensen moeten worden verzameld, welke vaardigheden moeten worden beheerst en om klaar te staan als de tijd rijp is. Een andere naam voor deze kwaliteit is Geduld.

Het Keelcentrum heeft vele stemmen en hier gebruikt het woorden die impliceren dat je weet wie je bent en je bewust aanwezig bent in het huidige moment.  Aanwezig zijn betekent niet vasthouden aan het verleden of anticiperen op de toekomst, maar volledig opgaan in het NU… kijken, wachten, overwegen. Als je de tijd neemt om te ZIJN, komen jouw helderheid en wijsheid tevoorschijn, en zullen je woorden en daden op de juiste tijd komen. 

Je kunt heel individueel zijn, geheel je eigen weg gaan en jouw eigen ritme volgen, en er zelfs van beschuldigd worden dat je in jezelf gekeerd bent en je niets van anderen aantrekt.  Daar ben je voor gemaakt – dat is niet verkeerd!  Zo breng je verandering teweeg, door de dingen op je eigen, unieke manier te doen.

In de lage frequentie van deze energie, en/of als je je beslissingen baseert op je verstand en jouw eigen unieke innerlijk kompas negeert…

… dan ben je beestachtig ongeduldig, en moet alles nu meteen, liefst gisteren al. Door niet bewust in het nu te zijn en niet de tijd te nemen die nodig is om volledig aanwezig te zijn, kan je timing verkeerd worden en kun je je ‘juiste actie’- kansen missen.

… dan ervaar je een onvermogen om stil te zijn in het huidige moment en kun je gemakkelijk toegeven aan de druk en ongevraagd of onjuist advies geven. 

… dan kun je je eenzaam of melancholisch voelen – een kwaliteit die gedeeld wordt met de andere poorten in het Individuele Circuit van de BodyGraph.

Poort 20 is ook een van de vier poorten die de complexe kanalen vormen die het Integratie Circuit worden genoemd.  Ze zijn nauw verwant aan het Individuele Circuit, maar maken er technisch gezien geen deel van uit.  Deze energieën zijn gericht op het brengen van verandering door individuele overleving, leven in het nu, integratie van bewustzijn in de tijd, en in het algemeen weinig bezorgdheid over de gevolgen voor anderen.

Poort 30 heeft drie ‘stopcontact’-poorten:

10 (Omgang) – Kanaal (20-10) van Ontwaken, een ontwerp van toewijding aan hogere principes.

57 (De Zachtmoedige) – Kanaal (20-57) van de Brainwave, een ontwerp van bewustzijn/bewustwording 

34 (De Macht van het Grote) – Kanaal (20-34) van charisma, een ontwerp waar bewustzijn daden moeten zijn

Het leven is de tegenwoordige tijd

Poort 20 gaat over wat er nu op dit moment gebeurt. We hebben al die referenties uit ons verleden om uit te putten, we hebben allerlei concepten en ideeën over de toekomst. Maar hoe zit het nu, op dit moment?

Met deze energie draait alles om de tegenwoordige tijd, waar je soms onverwacht ‘in getrokken’ kunt worden – als je het toestaat. Misschien herken je het volgende: je rijdt elke dag van je huis naar je werk en weer terug. Vaak moet je je haasten om nog wat boodschappen te doen. Maar dan besluit je ineens die wegwijzer te volgen waarop staat: ‘Uitzichtpunt’.  

Voor de verandering neem je nu eens een moment om te stoppen, te parkeren, uit te stappen en te genieten van het uitzicht, de schoonheid van de plek in je op te nemen, en de stilte van het moment te voelen. Je racet niet meer over de weg van A naar B. Je hebt geen haast om ergens te komen. Er is ineens een complete verschuiving van het drukke proces van het leven als je in het hier & nu wordt gebracht.

Het is goed om te onthouden, en jezelf eraan te herinneren, dat het leven de tegenwoordige tijd is. Als je belast bent met problemen, je zorgen maakt over de toekomst, of overweldigd wordt door de complicaties van het leven, is er geen probleem meer op het moment dat je in de tegenwoordige tijd stapt. Je kunt altijd weer terug duiken in de probleemmatrix, maar in de tegenwoordige tijd is er alleen dit moment, en in dit moment heb je de mogelijkheid om je helemaal te verbinden met jezelf.

In het nu BEN je niet je lichaam, niet je verstand, niet je emoties. Je bent getuige van jouw bewustzijn. De grote gave die wij als mens hebben, is om naar onszelf te kunnen kijken, om getuige te zijn van waar ons leven om draait. Het lichaam doet zijn ding als ons voertuig, het verstand is een geweldige bio-computer waartoe we toegang hebben, onze emoties geven een prachtige textuur en diepte aan onze ervaring. Maar we ZIJN deze dingen niet.

Eenvoud is de sleutel tot bewustwording. Bewust-zijn is niet ingewikkeld. Het gaat gewoon om aanwezig zijn. Als je uit de auto stapt en naar dat panoramische uitzicht loopt, hoef je daar niet over na te denken, hoef je niets te doen. Je hoeft alleen maar het patroon te doorbreken, uit de mentale draaimolen te stappen en jezelf toe te staan in de tegenwoordige tijd te komen.

(Dit is een vertaling en een bewerking van een blog op evolutionaryhumandesign.com)

NB: Ter gelegenheid van de energie van deze week installeerde ik een nieuwe app op mijn telefoon, die me elke drie uur drie minuten in HET NU helpt te brengen: de app Triple Flame. Je kunt er HIER meer over lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: