#2 * Ontvankelijk zijn voor de overvloed van het leven *

Human Design-naam: De Richting van het Zelf / Het Innerlijk Kompas
I Tjing-naam: De Ontvankelijke
Sleutelwoorden: ontvangen, overvloed en authentieke richting
Centrum: G-centrum. Dit centrum is verantwoordelijk voor liefde, identiteit en richting
Deze energie is voelbaar voor iedereen in de periode van grofweg van 4 mei tot 9 mei

We worden omringd door gegevens en informatie. Bibliotheken, het wereldwijde web, AI, enzovoort geven ons toegang tot alle verzamelde informatie over de wereld in de loop van onze geschiedenis. Maar in het midden van dat alles zit jij. Met jouw verhaal. Jouw waarheid. En die vind je niet in de databanken, encyclopedieën en religieuze boekwerken. Jouw waarheid zit van binnen.

Human Design poort 2 herinnert je hieraan: dat de waarheid van binnen zit. Deze poort is als het ware de deur die jou toegang geeft tot een vermogen om leiding te ontvangen. Ontvankelijk te zijn om jezelf te laten leiden door jouw ‘hogere zelf’.

Met de WIJSHEID van ONTVANKELIJK ZIJN VOOR DE OVERVLOED VAN HET LEVEN kun je ontdekken dat je andere mensen naar de middelen leidt die ze nodig hebben om hun creatieve inspanningen te ondersteunen. Of je ontdekt dat, door eenvoudigweg jouw eigen richting aan te geven, jij automatisch in anderen hun eigen gevoel van richting bekrachtigt of bevestigt. 

Jij bent een visionair die het plan of het overzicht geeft voor een nieuwe weg voorwaarts, maar jij bent zelf niet nodig om het werk te doen of het te laten gebeuren. 

De motor en de brandstof om in jouw richting te blijven gaan, komt van het Sacraalcentrum middels de tegenoverliggende Poort 14. Hier vind je bondgenoten, de kracht en de middelen om jouw visie tot bloei te brengen.

Met deze energie gaat het ook om vertrouwen in de bron/ het universum/ god. 

Als de zon door deze poort gaat, heeft iedereen – of je deze kwaliteit nu geactiveerd hebt in je ontwerp of niet – de gelegenheid open te staan voor een heleboel kleine signalen. Daarmee open je die deur naar persoonlijk weten, een aangeboren gevoel van innerlijke richting. Het is een kompas dat niet gebaseerd is op geografische locatie. Je kunt deze richting ook niet veranderen door je verstand of je wil, en als anderen niet in jouw richting gaan, kunnen jullie wegen scheiden. 

Je hebt hier nog wat te LEREN (als je je beslissingen baseert op je verstand en jouw eigen unieke innerlijk kompas negeert)…

 … als jouw denkgeest (je verstand), die de woordvoerder is van je conditionering en open centra, een nieuwe richting in je leven of in het leven van anderen wil initiëren of afdwingen. Dan trap je in de misleidende overtuiging dat je mentaal weet wat een goede richting is voor jezelf, de ander, een project, enzovoort.

… als je  roekeloos middelen (tijd, geld, energie)  uitgeeft

… als je twijfelt, je zorgen maakt en je angstig voelt over de vervulling van jouw  behoeften en geen vertrouwen hebt in jouw vermogen om overvloed te ontvangen.

We hebben het op dit moment even drukker dan gepland. Daarom volgt er (voorlopig) geen persoonlijk blog onder de beschrijving van de energie van de week, en schakel ik de mogelijkheid om te reageren ook tijdelijk uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: