Human Design in de Libelle

Een vriendin wees me eerder deze week op een artikel over Human Design in de Libelle. Het begint erop te lijken dat niet alleen in de VS, maar ook in NL Human Design mainstream begint te worden. Een korte zoektocht op het wereldwijde web leerde mij dat er in november 2021 al eens een (online) artikel over Human Design in de Linda verscheen.
Dat is op zich mooi. Ik behoor inmiddels ook al wel tot het ‘leger’ dat ervan overtuigd is dat iedereen zijn of haar ontwerp zou moeten kennen, om met die kennis wat makkelijk door het leven te kunnen navigeren. Al weet je alleen maar of je een ‘energietype’ bent , of niet, en hoe dat zit met je gezinsleden of je partner, zodat je beter snapt waar wrijvingen vandaan (kunnen) komen.
Er zijn veel sites waar je jouw ontwerp kunt laten berekenen op basis van je geboortegegevens (zoals mybodygraph.com of jovianarchive.com). Vaak krijg je er een gratis korte uitleg bij.

In zowel Linda als Libelle wordt een vergelijking getrokken met astrologie: ‘Human Design, voor als horoscopen niet ver genoeg gaan’, kopt Linda, en de Libelle vat het artikel samen onder de titel: ‘Human Design vertelt meer over jezelf dan je horoscoop’. En inderdaad, zoals Erna in de Libelle zegt: ‘Alsof ik eindelijk toestemming kreeg om mezelf te zijn’ – zo voelt een eerste kennismaking met jouw type, autoriteit en strategie voor velen. Ook voor mij, indertijd. Het voelt als een soort zucht van verlichting.
Nu kun je het daarbij laten. Weten of je een Manifestor ben, of een Generator, en doorgaan met je leven zoals je dat altijd al leefde. Net zoals je ooit te weten kwam dat je een Ram of een Maagd was, met bijbehorende kwaliteiten en valkuilen. En wekelijks in de Libelle, of welke ander blad dan ook, de horoscopen las om te weten wat de toekomst voor je in petto had.
Net zo min als astrologie bedoeld is voor algemene toekomstvoorspellingen, is Human Design bedoeld om erover te lezen en het vervolgens naast je neer te leggen. Persoonlijk vind ik Human Design het meest complete stukje gereedschap dat er is om jezelf en de wereld om je heen te begrijpen, om meer in contact met jezelf én het universum te komen (want: alles wat zich in de microkosmos in jou afspeelt is een afspiegeling van de macrokosmos buiten ons, én andersom).
Human Design is een uitnodiging iets met dat gereedschap te dóen, vanuit het besef dat we allemaal unieke, individuele stukjes van die hele grote puzzel zijn, en dat het ‘hele plaatje’ het best tot uiting komt als jij als dat ene stukje het best tot uiting komt.
Eigenlijk is Human Design bedoeld voor kinderen. Zodat ze vanaf het begin van hun leven als zichzelf kunnen en mogen leven. Dan hoeft er na jaren van beïnvloeding en conditionering niet ge-deconditioneerd te worden. Gewoontes (die niet van jou zijn, maar aangeleerd) afleren is immers een lastiger proces dan je aangeboren kwaliteiten te ontwikkelen om deze zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen.
Wil je weten wat ik voor jou zou kunnen betekenen in het goed kunnen begrijpen van jouw ontwerp, dan kun je me HIER vrijblijvend uitnodigen.

9 reacties op “Human Design in de Libelle”

 1. Ik vind het wel fijn om te lezen dat je niet alles voetstoots aanneemt. Het kwam niet in me op om die vraag te stellen, omdat ik ervanuit ging dat je, door dit blog te beginnen, alles wel serieus nam.
  Laat ik nog wel zeggen, dat ik heel erg heb nagedacht waaróm mijn weerstand tegen HD zo getriggerd wordt. En ik denk dat dat heel erg met mijn aard te maken heeft om dingen zelf te willen ontdekken. In plaats van voorgeschoteld te krijgen in kant en klare statements. Wat mij aan levenslessen wordt voorgezet probeer ik op mijn eigen manier te integreren. En het helpt míj niet (anderen misschien wel) om dat aangereikt te krijgen in de vorm van HD. Mij hebben de principes van planeten en dierenriemtekens geholpen als ‘denksysteem’. Archetypes bijna. Die geven mij ruimte om zelf in te vullen en steeds weer een laag dieper in te vullen. En dat vind ik in HD niet.
  Maar ieder zijn ding. Ik kan alleen maar voor mezelf spreken.

  Geliked door 1 persoon

 2. Jammer Judy, maar ik zal me je reactie hier niet persoonlijk aantrekken. Ik houd ervan soms te prikkelen, uit te dagen. Van jou had ik hier een vraag verwacht in de trant van: ‘Maar gelóóf je dat dan?’ Want niet alles wat ik lees betreffende Human Design, omarm ik, of geloof ik voetstoots. Er zijn voldoende dingen die twijfel oproepen, waarover ik vragen stel (ik had je bijna willen verwijzen naar het volgende blog…) of die ik ronduit verwerp. Maar over het algemeen ben ik enthousiast over de praktische toepasbaarheid en wat het mij tot nu toe brengt. En daar schrijf ik dan graag over. Maar je hebt me nu wel op een idee gebracht: dat ik ook wel eens mijn TWIJFELS mag uiten over wat ik lees en leer over Human Design, wat er NIET resoneert bij mij.
  Hoe dan ook: jammer dat je gaat, je hebt een moedige poging gewaagd, en een onwrikbare mening gevormd. Die ga ik niet proberen te veranderen 🙂

  Like

 3. Ik heb je antwoord gelezen, Anuscka. Geen vrije wil? Hmm.
  Er zijn zo veel dingen in Human Design die mij voor mij niet goed voelen, dat ik maar ophoudt met erover lezen hier. Ik vind het een geconstrueerd bedacht concept, een samenraapsel van wijsheden op een hoop gegooid. En ja, er zit soms wel iets in die wijsheden, maar om je daardoor te laten definiëren staat me ontzettend tegen. Alles in mij zegt: nee.
  Ik wens je verder veel succes.

  Geliked door 1 persoon

 4. Leuk om te horen! Dank je wel 😊

  Like

 5. Interessant om via jouw blog steeds meer over Human Design te weten te komen!

  Geliked door 1 persoon

 6. Niet mee eens mag hoor, en vanuit jouw (astrologie)achtergrond snap ik deze reactie. Alleen: gedetailleerd ‘invullen hoe je bent’ zou ik liever omschrijven als ‘een heel spectrum van mogelijkheden om mee te werken’. Ook in Human Design heb je de keuze hoe je je levenspad wilt invullen. OF je dat invulling wilt geven. En: uiteindelijk bestaat volgens Human Design vrije wil niet. Maar dat gaat wel héél erg diep… 😉

  Like

 7. Hmm. Niet mee eens. Astrologie heeft zo veel lagen. Ik vind het zo gedetailleerd invullen van ‘hoe je bent’ voorbijgaan aan je eigen ontdekking en invulling van je levenspad. En in de astrologie staat ‘vrije wil’ hoog in het vaandel.

  Geliked door 1 persoon

 8. Zeker weten Wieneke! Laat ze maar komen, die jongeren ❤️

  Like

 9. Precies! Ik weet wel zeker, dat jongere mensen er veel aan zouden kunnen hebben. Ik hoor nogal eens de kreet: ‘op zoek zijn naar jezelf’. HD zou hier zeker bij kunnen helpen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: