Vechten, krabben en bijten

#38: Poortenergie in de praktijk

In deze korte serie ‘Aftellen’ naar het nieuwe Human Designjaar, dat op 22 januari begint, staat als eerste de energie van ‘vechten’ centraal met Poort 38. Dit is de energie om iets te vinden dat het waard is om voor te vechten. De 38e poort zet ons en de mensen om ons heen onder druk om de waarde van ons eigen leven te ontdekken. Er moet een reden van bestaan zijn, een doel, en iets om van te houden dat de ‘strijd’ verheft tot meer dan alleen overleven.
In het blog over de jaarwisseling volgens Human Design liet ik al weten dat ik deze poort niet geactiveerd heb. Manlief ook niet. ‘Vechten’ behoort dus niet tot ons dagelijks gereedschap, maar: ‘iedereen heeft álles’ in een Human Design-kaart, dus we gingen op zoek naar deze kwaliteit in onszelf.
Mij triggerde het volgende stukje wat ik las in het boek Gene Keys – gensleutels, dus; een boek wat Human Design en alle energieën vooral vanuit de genetica-kant benadert en wat mij regelmatig de mond doet open zakken van verbazing en herkenning. In dit boek wordt de lage frequentie van de energie ‘schaduw’ genoemd, en de hogere frequentie ‘gave’. Er is ook een allerhoogste ‘siddhi’-frequentie, maar dat is voor de verlichte zielen onder ons 😉

‘… op een lagere frequentie manifesteert dit zich gewoon als een koppige volharding om te vechten, ongeacht de uitkomst. … de 38e schaduw zet eenvoudigweg zijn tanden in iemand of iets en laat niet los tot die iemand of dat iets zich gewonnen geeft. Bij een lage frequentie veroorzaakt dit altijd een soort vernietiging.
Vaker wel dan niet manifesteert deze schaduw zich in relaties wanneer een of beide mensen zich niet vervuld voelen in hun leven. Er is veel verdriet in deze 38e schaduw. Als er geen echt doel in je leven is, is een van de belangrijkste uitlaatkleppen voor dit verdriet om het agressief te kanaliseren naar degenen die het dichtst bij je staan, meestal leden van je eigen familie.’

Slik. Ja, nu snap ik waar dit over gaat. Ik heb in al mijn relaties wel gevochten. Soms was het vechten vóór zo’n relatie, soms was het vechten tegen de bierkaai, soms was het vechten – snap ik nu – omdat ik me niet vervuld voelde in die relatie. En de oorzaak lag natuurlijk altijd buiten mijzelf. Inmiddels weet ik beter. Het waren altijd gevechten met mezelf. Want de enige manier om een doel te vinden in je leven, om je vervuld te voelen, is de confrontatie met jezelf aangaan. En heel eerlijk antwoord geven op een vraag als ‘Is dit nu WERKELIJK wat ik wil??’

Ooit vond ik van mezelf dat ik ‘in de boter gebakken’ was. In de roomboter, ook nog. Het leven ging mij zeer makkelijk af. Alles ging ‘vanzelf’ en zonder noemenswaardige problemen. Fijne jeugd, modelkind op school, brave tiener, werk en onderdak: ik heb daar nooit voor hoeven vechten. Maar vanaf de serieuze relaties werd het voor mij blijkbaar tijd om de energie van deze Poort 38 ‘in de strijd’ te gaan gooien. De vraag drong zich in die tijd ook steeds nadrukkelijker op: wat is mijn doel hier? Het niet kunnen vinden van het antwoord leverde inderdaad verdriet en strijd op.

Gelukkig voel ik me tegenwoordig zeer vervuld, en weet ik mijn doel, mede dankzij Human Design 😉 En ben ik, samen met manlief, uit die lage ‘vecht’-frequentie gestapt.

Maakt dat dan ook dat ik nu de ‘gave’-frequentie van deze energie herken? Dat is volharding, of doorzettingsvermogen. Nee, ook dit is niet iets wat bij mij past, wat mij definieert. ’Deze mensen zijn extreem actief en fysiek. Ze hebben een genetische behoefte om hun lichaam te pushen en houden ervan om midden in de actie te zitten’, lees ik in het boek. Nou nee, dat ben ik echt niet! Integendeel.
De eerste ontvanger van een gratis Blauwdruk heeft deze energie zeer prominent in haar ontwerp. En dat is een van de leuke bij-effecten van wat ik nu doe met Jouw Blauwdruk: terwijl ik die samenstel, krijg ik een beeld van zo’n persoon. En kan ik de gave kant van deze energie – hoewel niet zelf ervaren of belichamend, maar wel via het maken van zo’n Blauwdruk – hier ook met enig gevoel herhalen uit hetzelfde boek:

‘Doorzettingsvermogen is de meest essentiële menselijke eigenschap van de innerlijke krijger. Het is vaak door nederlagen dat de mens leert sterker te worden. Na verloop van tijd zul je door volharding, liefde en vertrouwen uiteindelijk de overwinning behalen en je eigen kracht ervaren.
Mensen met de 38e gave worden onze helden. Deze mensen nemen een standpunt in, absorberen alle obstakels op hun pad en winnen uiteindelijk hun gevechten ondanks dat ze de underdog lijken te zijn. De enige noodzaak is het vinden van de juiste gevechten. Voor hen zijn de juiste gevechten die welke anderen in staat stellen voor zichzelf op te komen in plaats van slachtoffer te blijven van massapropaganda’.

Anderen in staat stellen voor zichzelf op te komen… ik vind het een prachtige gave!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: