Een woordenboek op verzoek

Dit is een site in ontwikkeling. Net zoals ik (en jij) een mens ben wat nog in ontwikkeling is. Ik leer door ervaring. Altijd al geweten, en dat wordt bevestigd door wat ik lees over mijn eigen ontwerp volgens Human Design. ‘Met vallen en opstaan’, heet dat.
Als mij duidelijk wordt (gemáákt, door jullie) dat Human Design best wel complexe materie is, dat het lastig ‘zo maar’ te snappen is, en dat deze complexiteit ook in mijn blogs doorklinkt, dan ben ik niet zo ‘stijfkoppig’ dat ik niet ga nadenken over hoe het dan beter kan. Enige halsstarrigheid kan ontstaan wanneer je, zoals ik, een gedefinieerd Hoofd- en Ajnacentrum hebt. Maar aangezien ik me daar nu bewust van ben, ben ik de eerste om goede ideeën van anderen te omarmen 😉
En ja: daar heb je weer een paar van die termen, die een lezer niets zeggen als deze niet al een beetje bekend is met Human Design. Er is niet aan te ontkomen, aan enige vaktaal. In de blauwdrukken die ik ga maken, leg ik alles haarfijn uit. In de blogs die ik tot nu toe heb geschreven ben ik samen met jou gewoon PLONS het diepe in gesprongen.
Voor de mensen die dapper en enthousiast met me mee zwommen, maar die nu toch wel even behoefte hebben aan een beetje houvast, heb ik een nieuwe pagina gemaakt: een woordenboek-pagina. Waarin ik kort de vaak gebruikte begrippen in Human Designland uitleg. Ik zal er bij nieuwe blogs waar nodig naar verwijzen.
Mis je daar nog iets? Laat het me hieronder in de reacties weten. En voor degenen die zich al aangemeld hebben om in aanmerking te komen voor een kosteloze JOUW BLAUWDRUK: no worries, in die PDF leg ik alles háárfijn uit.
Er begint overigens al aardig lijn in dat hele verhaal te komen. Het sjabloon, met vaste onderdelen, staat. Het vertalen, redigeren en een begrijpelijke samenvatting maken van veel verschillende flarden en bronnen per onderwerp vordert ook lekker. Het meeste werk zal uiteindelijk toch blijven zitten in jouw persoonlijke details.
De BodyGraph – ‘de grafische illustratie van de energetische stroom in je systeem, een blauwdruk of ‘schakelbord’ van hoe je functioneert en met de wereld omgaat’, aldus mijn Woordenboek – wordt door goede software gemaakt. Soms kan zelfs op grond hiervan een algemene uitleg door artificial intelligence worden gemaakt. Maar dat kan nooit menselijke intelligentie vervangen, waarbij gevoel, intuïtie en … nou ja: MENSELIJKHEID komen kijken. Dat is wat ik toevoeg aan Jouw Blauwdruk.
Tussen alle voorbereidingen voor deze site door was ik onlangs ook even bezig voor mezelf en dook ik in mijn eigen Incarnatiekruis – ‘De verhaallijn of rode draad voor jouw personage, als het leven een filmscript zou zijn. Dit kruis bestaat uit de vier belangrijkste poorten in jouw ontwerp’. Eén van die vier belangrijke poorten (#36) vertelde mij: ‘Je studeert eindelijk af als mens!’ En dan moet ik toch even gniffelen hoe niet alleen het eerste deel van mijn achternaam zoveel over mij zegt, maar ook het laatste. En dat mijn nickname die ik al jaren heb op Facebook niet zomaar Baker-MENS is.

4 reacties op “Een woordenboek op verzoek”

  1. Graag gedaan Renske!

    Like

  2. Zo woordenboek is altijd handig om bij de hand te hebben. Dank je.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: