De Vastberaden Onderzoekende Ontdekkingsreiziger

Haar Blauwdruk: Mijn moeder in een ander perspectief (3)

Aan de hand van mijn moeders blauwdruk, die deze week 98 jaar geleden ter wereld kwam, geef ik deze dagen in het kort weer wat ik zoal ga beschrijven in Jouw Blauwdruk. Er achter komen dat mijn moeder net als ik een energietype Projector was, was een emotioneel moment van herkenning, en – belangrijk voor Projectors – ERKENNING.
Vandaag iets over haar profiel. Als het leven een filmscript zou zijn, dan is jouw TYPE de rol die je speelt in deze productie. Je PROFIEL is de persoonlijkheid of het karakter dat je in je rol inbrengt. Het profiel omvat je persoonlijkheidskenmerken, gewoonten, ‘voorkeursstijl’ van leven.
Mijn moeders profiel is in Human Designtermen 1/3, en dat ‘vertaalt’ zich kortweg in: Onderzoekende Ontdekkingsreiziger.

Als je een 1e lijn in je profiel hebt, ben je hier om elk aspect van het leven te onderzoeken en te bestuderen. Je bent een informatiegever. Mijn moeder was een spons wat informatie betreft. Ze wilde graag veel over van alles weten. Ze had overal interesse in. Ze had graag bibliothecaresse willen worden, en ook dat had goed bij deze 1e lijn gepast: anderen van veel informatie voorzien. Echter:
Dingen onderzoeken en een fundament van kennis opbouwen zorgen ervoor dat je je zeker genoeg voelt om wat je weet met anderen te delen. Maar in onze haastcultuur ben je misschien geconditioneerd om te geloven dat doen belangrijker is dan leren (vooral na een bepaalde leeftijd). Die conditionering kan voor stilstand zorgen in je eerstelijnsenergie.
Dat laatste was nogal eens het geval, vermoed ik nu. Als oudste uit een gezin van acht kinderen was het haar niet gegund door te leren na de eerste klassen lagere school, hoe de onderwijzer haar ouders daar ook van probeerde te overtuigen. Ze ging ‘in de kost’. En later trouwde ze een man die ‘doorleren’ op haar leeftijd ook niet prioriteerde.
De Ontdekkingsreiziger leert met vallen en opstaan. Het dragen van deze energie betekent dat je zeer veerkrachtig bent en vrij gemakkelijk kunt veranderen. Hoe meer je op deze energie leunt, hoe krachtiger ze wordt. Veerkrachtig was mijn moeder zeker, hoewel ze zich nooit van deze kwaliteiten bewust is geweest. Maar uiteindelijk vermoed ik dat ze veel dingen in het leven wellicht nooit heeft durven uitproberen, omdat ze bang was te falen. Bang was voor het ‘vallen’, ook al hoorde dit gewoon bij haar manier van leren.
En dit vind ik dan een van de waardevolle dingen in Human Design: ben je je eenmaal bewust van je ontwerp, dan kun je heel wat angsten loslaten. Ik had het mijn moeder zeer gegund haar rol van Onderzoekende Ontdekkingsreiziger met nóg meer verve te spelen dan ze gedaan heeft.
In het eerste deel van deze serie noemde ik al even Poort 9, de poort waarin de zon nu staat, die voor mijn moeder de belangrijkste is in haar kaart. In het boek Gene Keys van Richard Rudd – een iets andere benadering van de energie via de poorten – lees ik iets moois en voor mij iets zeer herkenbaars over mijn moeder.

‘Deze 9e poort gaat over het vinden van de juiste activiteit in je dagelijks leven. Elke stap moet je leiden in de richting van je droom, wat die ook moge zijn. Binnen dit pad vallen ook de vele, vele kleine handelingen die we op het alledaagse vlak verrichten – eten, wassen, boodschappen doen, koken, enz. Omdat alle stappen, zelfs de alledaagse dagelijkse klusjes, je in de richting van je droom leiden, kunnen ze onmogelijk onvervullend zijn’.

Ik heb geen idee wat mijn moeders droom was. Of ze überhaupt een droom had… maar ik weet wel dat ze succesvol was (haar ‘positieve’ emotionele thema) met al die dagelijkse kleine dingen die ze deed als echtgenote, moeder, vriendin, zus, dochter, buurvrouw.
De gave van Poort 9 is vastberadenheid. Deze gave ‘is gebouwd op de rots van de allerkleinste handelingen’, aldus Rudd.

‘De kracht van deze gave is de kracht van herhaling. Deze gave creëert een groef en als die groef eenmaal gegraven is, zal alle energie in je leven de neiging hebben hetzelfde patroon te volgen. Als je doorgaat in de richting van je hart, begin je voor jezelf een krachtige groef uit te snijden die steeds gemakkelijker te volgen is en die de wereld kent als vastberadenheid’.

Deze gave ‘werkt’ vooral als er een verbinding is in de vorm van een kanaal, met de tegenoverliggende poort, in dit geval Poort 52. Dan gaat de energie pas echt stromen. In de concept-kaart van mijn vader is Poort 52 geactiveerd. Dankzij deze energie van mijn vader kon mijn moeder dus vastberaden zijn. Misschien bang om te vallen en te falen, maar: vastberaden was ze zeker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: