Waarin neem ik een diepe duik

#48: ‘Poortenergie’ in de praktijk

Eerder deze week had ik het over de praktische toepasbaarheid van, en het experimenteren met de kennis die je krijgt uit je BodyGraph. Vandaag voorbeeld twee van hoe de energie van de ‘poorten’ voor mij werkt.

De afgelopen week stond de zon in poort 48 van de BodyGraph – vandaag voor het laatst. De naam van deze poort is DIEPTE en deze energie gaat om ergens heel diep in duiken. Om zó gefocust ergens mee bezig te zijn dat het gevaar bestaat dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Erger nog: je niet eens meer bewust bent dát er een bos is.

Het zal geen verrassing zijn dat hetgeen waar ik nu nogal diep in duik Human Design is. En niet meer zozeer mijn eigen kaart of BodyGraph, maar juist jullie kaarten, van degenen die zich al aangemeld hebben voor Jouw Blauwdruk. De ‘bonus-weetjes’ die jullie als dank voor je geduld tot 22 januari de komende maanden af en toe in de mail krijgen. De verzamelde losse flodders teksten die ik aan het sorteren ben over types, autoriteit, profielen, kanalen, circuits…

Ik merk hoeveel moeite het me de afgelopen week kostte deze diepe focus te verleggen.
Naar mijn moestuin bijvoorbeeld, waar ook in deze periode van het jaar nog onderhoud gepleegd moet worden. Blad geharkt moet worden, om bladcompost te maken.
Naar het oogsten en verwerken van allerlei bessen: vlier en duindoorn en hier en daar nog een braam. Appels rapen bij het leegstaande buurhuis.
Naar mijn vrijwilligerswerk in de winkel.
Naar het hele ‘bos’ van andere bezigheden dan Jouw Blauwdruk…

Zonder de kennis van de werking van deze energie – en de voorbijgaande aard ervan – zou ik me ergeren. Aan mijn inbeslaggenomenheid door één onderwerp. Aan het ‘verlies’ van aandacht voor andere dingen. Zou ik in het ergste geval alle bijltjes erbij neergooien en helemaal nergens meer toe komen.

Nu ik weet en snap hoe dit werkt, leg ik me er simpelweg bij neer en probeer ik me wel aan een ‘tijdslot’ te houden waarin ik gefocust en met evenveel plezier bezig ben met Human Design en wat ik de rest van de dag wil moet ga doen.

Enkelen van jullie hebben deze week een mail ontvangen met (extra) informatie over deze poort, omdat deze poort in jullie ontwerp ingekleurd oftewel gedefinieerd is, maar niet zodanig ‘bijzonder’ dat ik er in Jouw Blauwdruk aandacht aan zou besteden. Dat ga ik namelijk niet bij alle poorten doen. Ik pik er een paar uit waar iets bijzonders mee aan de hand is.

Poort 48 in mijn BodyGraph

Bij mij is poort 48 niet gedefinieerd (zoals je hiernaast kunt zien – er loopt geen zwarte of rode lijn vandaan) en dat betekent dat de manier waarop ik met deze energie omga, afhangt van externe factoren: met wie ik ben, waar ik ben, en of het de tijd van het jaar is dat de zon deze poort belicht. Het is niet ‘iets van mezelf’ dat ik in veel omstandigheden herken en waarmee ik altijd op eenzelfde manier omga.

Ook de poort waar ik in het vorige blog aandacht aan besteedde (#46) is bij mij niet gedefinieerd, maar er is wel iets bijzonders mee aan de hand. Ik noem dat een stopcontact-poort. Dat heeft te maken met wat er aan de ‘overkant’ gebeurt, en daar bevindt zich namelijk bij mij een ‘stekker-poort’. En je raadt het al: die twee willen iets met elkaar.

Daarover een volgende keer meer.

Waar ben jij de afgelopen week meer dan anders op gefocust geweest?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: