Ga naar binnen voor antwoorden

Jouw Human Design BodyGraph, of energetische blauwdruk, zit boordevol met details over jou. Dat wil echter niet zeggen dat je de informatie uit je kaart ‘moet’ gaan toepassen. Het doel van Human Design is niet om je over te geven aan een of andere externe, altijd subjectieve ‘waarheid’. Het gaat erom jouw eigen innerlijke waarheid te leren kennen en toepassen. Niemand anders dan jijzelf kan met enige zekerheid weten wat waar is VOOR JOU.

Dus, in plaats van dat je gaat proberen om je leven een echo te laten zijn van jouw blauwdruk, kun je beter proberen te herkennen wat resoneert, met jouw ervaringen in je leven, jouw context, jouw achtergrond.

Toen ik bijvoorbeeld ontdekte dat mijn energietype Projector is, gaf dat meteen een enorm gevoel van herkenning, omdat ik (mijn hele leven al, eigenlijk) heb ervaren dat veel rust en tijd voor en met mezelf van cruciaal belang zijn voor mijn welzijn. Dat ik nooit een fulltime baan van 9 tot 5 heb geambieerd, en ook nooit heb gehad. Dat ik makkelijker in de benen kom als iemand anders mij daartoe uitnodigt en ik ‘mee kan liften’ op zijn of haar energie.

Eenzelfde gevoel van kwartjes die vielen, was er voor mij bij het lezen over mijn profiel. De nummers en de namen zullen jou nu niets zeggen, net zo min als bij mij in het begin. Wat het betekent des te meer: ik uit mij als een 4/6 Opportunistisch Rolmodel. Het eerste woord heeft een nogal negatieve bijklank, maar houdt in Human Design-termen zoveel in als: een verlangen om me met andere mensen te verbinden – onder meer hier, in dit hoekje van het www. Als ‘rolmodel’ ben ik niet geboren; de wijsheid die ik nu (pas! Grinnik) heb, is gekomen door schade en schande, struikelen, vallen en weer opstaan, trial and error. Hoe herkenbaar!

Mijn blauwdruk zoals me die door Human Design is aangereikt, is nog elke dag een kwestie van experimenteren en ervaren. Met mijn strategie (wachten op de uitnodiging), met mijn innerlijke autoriteit (mijn emotionele golven). Ik doe dit niet omdat mijn BodyGraph dat zegt. Of een willekeurige vreemdeling op het internet. Ik ben hier mee bezig omdat mijn eigen ervaring het zegt. Wat in mijn blauwdruk staat, bevestigt mijn ervaring en helpt me elke dag om mezelf dieper te vertrouwen en meer in mezelf en mijn innerlijke weten te geloven.

Maar er zijn ook delen in mijn blauwdruk waar ik (nog) niks, of (nog) niet veel mee kan. Ik neem niet alles letterlijk. Zoals mijn strategie: wachten op de uitnodiging, bijvoorbeeld. Ja, tot ik een ons weeg zeker… Of mijn hoofd- en ajna-definitie (dit zegt je nu waarschijnlijk ook nog niets, maar als je net als ik nieuwsgierig of gefascineerd bent, blijf dan vooral mijn blogs hier lezen).

Er wordt vaak gezegd dat mensen met een gedefinieerd hoofd- en ajna-centrum niet ruimdenkend zijn en dat ze een vastgeroeste mentaliteit hebben. Hoewel ik zeker wel koppig en eigenwijs kan zijn en het liefst altijd gelijk zou willen hebben, ben ik ruimdenkend. Ik ben bereid om van gedachten te veranderen. Ik ben bereid om dingen vanuit een ander perspectief te bekijken.

Je blauwdruk gaat over het scala van mogelijkheden. Het is niet zwart of wit. Ik laat de ‘officiële uitleg’ van dingen uit mijn BodyGraph mij of mijn leven niet bepalen. Dat doe ik ZELF.

Ik raad jou dus ook niet aan om jouw leven te laten bepalen door jouw blauwdruk, wanneer je die eenmaal hebt laten maken en doordringen. Jouw kaart is slechts een deur om binnen in jezelf te komen.

Dus ga naar binnen.

Daar kun je jouw antwoorden vinden.

*Een BodyGraph laten maken kan op heel veel verschillende sites. Zonder uitleg kun je er echter niks mee. Op het www raak je makkelijk verdwaald in het doolhof van informatie. Door het aanreiken van geselecteerde basiskennis kan ik jou helpen de deur te openen naar jouw eigen innerlijke waarheid, jouw authentieke kern, jouw blauwdruk.
Vanaf 22 januari 2023, de start van het nieuwe Human Designjaar, ga ik hier die uitleg bij jouw kaart aanbieden: jouw blauwdruk. Je kunt nu al via het contactformulier de gegevens die ik nodig heb voor het maken van jouw blauwdruk doorsturen. Het verplicht je tot niets, maar je maakt op deze manier kans op een GRATIS PDF MET MIJN UITLEG bij jouw kaart na 22-1-23. Tot die tijd blijf ik je hier regelmatig voorzien van informatie over en persoonlijke ervaringen met Human Design.
In een volgend blog vertel ik je meer over waarom het nog even duurt eer ik jouw blauwdruk kan maken.

%d bloggers liken dit: